Table Thai Stretch massage

INLEIDING

13644266_10154285214947731_1507071928_n

 

In de zomer van 2016 volgde ik een privécursus Thaise massage bij een ervaren masseur in Chiang Rai.
De Traditionele Thaise massage bevat een reeks van druk- en stretchingstechnieken uitgevoerd bovenop de kledij, de klant ligt op een matras op de grond.
De massage wordt door de meeste klanten als ‘stevig’ of ‘pijnlijk’ ervaren.

 

 

 

 

 

 

In de Thaise cultuur is massage geen luxe, maar wel een vorm van onderhoud van het lichaam. Massages worden veel regelmatiger geboekt dan in het Westen; het lichaam is ook veel soepeler. Hoe meer spanningen, hoe steviger/pijnlijker de massage zal aanvoelen.

Vergelijking Traditionele Thaise massage met Westerse ontspanningsmassage:

  • De klant neemt plaats op een matras en de massage wordt bovenop de kledij uitgevoerd <-> de klant gaat op de tafel liggen en er wordt gemasseerd met olie
  • De masseur neemt allerhande (yoga)posities aan om de massage op de grond te kunnen geven <-> de masseur staat recht naast de massagetafel

De Table Thai Stretch massage wil een brug maken tussen deze twee massagevormen.

De Table Thai Stretch massage is geïnspireerd door de Traditionele Thaise massage en bevat een reeks van stretching technieken die gemakkelijk toe te passen zijn tijdens een gewone massage op een massagetafel. Deze cursus heeft niet als doel de Traditionele Thaise massage te vervangen of uit te leggen.

 

table thai

Same-Same, but different – een veel gehoorde uitspraak in Thailand.
De technieken van Traditionele Thaise en Table Thai Stretch massage zijn dezelfde maar anders….
De Thaise massage werkt op basis van sen-lijnen die gelijkend zijn aan de Chinese meridianen of de Ayurvedische nadis, maar de namen en de locaties zijn verschillend. In de Table Thai Stretch massage wordt de nadruk vooral gelegd op stretching/langer maken/ruimte creëren.
Beide massagevormen hebben als doel de energie in het lichaam te laten stromen, het lichaam soepel te houden; de technieken die de masseur gebruikt zijn telkens verschillend.

 

OPLEIDING

IMG_7454

 

Een opleiding Table Thai Stretch massage kan gevolgd worden bij Syntra West (6 sessies van 3u)

De massage kan worden aangeleerd voor een groep op aanvraag tijdens 2 trainingsdagen van 6u les.

Ben je met een groepje van minimum 4 personen?
Vraag gerust meer info aan via info@massageschoolcarpediem.be.

Grepen voor een volledige lichaammassage komen aan bod: benen (ideaal voor sportmasseurs), buik, armen, schouders, nek, rug, voeten.

De massage kan als aparte behandeling (1u tot 1u30) worden aangeboden, maar de grepen zijn eveneens perfect inzetbaar bij elke andere massage.