Moor Mud

MOOR MUD THERAPIE

 

peatland

Moor Mud Wraps bestaan uit de organische resten van kruiden, bloemen en grassen, aangevuld met 3% klei. Zie het als een plantenextract, niet van slechts één plant, maar honderden die de omgeving van de Aarde weerspiegelt 10000 jaar geleden, zonder de huidige vervuiling.

De pasta heeft een bijzondere concentratie van bio-mineralen, sporenelementen, vitaminen, aminozuren, plantenhormonen en vetzuren in een moleculaire vorm die door de menselijke huid worden geabsorbeerd.

Zijn geheimzinnige gave om te genezen, te voeden en te ontgiften is waargenomen door mensen sinds vele jaren en wordt voor ruim een eeuw gebruikt in Europese Spas. Het wordt niet alleen gebruikt om te verfraaien, maar ook om tal van kwalen te genezen, zoals mobiliteitsproblemen, artrose, hormonale onbalans, herstel na operatie, herstel van de spieren na het sporten, stijfheid,…

De Moor Mud Wrap heeft een thermisch-fysische, biochemische, anti-aging, antiflammatoire en sterk ontgiftende werking.

De Moor Mud werd getest volgens strenge normen die door het Tsjechische ministerie van Volksgezondheid zijn opgelegd en is gecertificeerd voor het gebruik in spabehandelingen.
Dankzij de unieke verpakking worden de Moor Mud Wraps geleverd in een niet- veranderde natuurlijke staat, verrijkt met zeer gunstig mineraal bronwater en zouten van de Karlovy Vary Spa regio. Moor Mud is nooit chemisch of thermisch behandeld om alle voordelen te behouden.

 

tollund_man

Een van de bekendste voorbeelden van het vermogen van de Moor Mud om de menselijke huid te behouden is Tollund, de schedel van een man die in een ongelooflijke staat in een veengebied voor duizenden jaren bewaard is gebleven, zonder enige aanvullende verduurzaming.

 

MOOR MUD PAKKET

Het systeem bestaat uit een Moor Mud Wrap en een bijpassend Thermisch Pack.

foment_detail_large

De belangrijkste component is een unieke Moor Mud Wrap voor eenmalig gebruik – een laag van organische Moor modder afgesloten tussen een permeabel membraan en een lekvrij plastiek vel. Het membraan zorgt voor contact tussen de huid en de modder, maar voorkomt dat de modder vastkleeft aan de huid.
De Moor Mud Wrap is na de behandeling eenvoudig te verwijderen; de huid kan gereinigd worden met slechts een handdoek.
De Moor Mud Wrap biedt dezelfde heilzame werking als een standaard losse pakking, maar is veel schoner en minder omslachtig in gebruik.

Thermisch Pack
Het Thermisch Pack is eveneens gevuld met de Moor Mud omdat deze een lage warmtegeleiding heeft en veel langer de warmte behoudt dan bij andere materialen (5.5 maal die van water). Dit vertaalt zich in een uniforme warmtelevering in de loop van de behandeling. Dit is belangrijk voor een effectieve warmtetherapie met diepere penetratie zonder schokeffect op het lichaam.
Het Thermisch Pack wordt opgewarmd in een heater van 50 tot 60°C; vermijd het contact met de bodem door eerst een handdoek te leggen. Opwarmen in de microgolfoven is eveneens mogelijk – steeds op voorhand uittesten, zodat het pack niet te heet is! Gebruik nooit een gewone oven!

Het Thermisch Pack wordt bovenop de Moor Mud Wrap gelegd. De klant wordt bedekt met handdoek en deken.
Laat de klant niet zonder toezicht. Als de klant het te warm krijgt, verwijder dan het Thermisch Pack voor enkele seconden. Bij het terugleggen, gebruik een handdoek tussen de Moor Mud Wrap en het Thermisch Pack.

foment_application

Indicaties

Moor Mud Wrap behandelingen zijn ideaal bij:

  • Cervicale toepassingen: spierspasmen, pijn, stijfheid, immobiliteit
  • Rugbehandelingen: pijn, stijfheid, immobiliteit, pre-massage, post-massage
  • Gewrichtspijnen: schouder, heup, SI, lumbaal, thoreacaal, knie, elleboog, pols, enkel
  • Wond toepassing: slechte genezing na operatie
  • Levertoepassing: stagnerende leverstroom, gele tong
  • Huidbehandeling: vermindering van cellulite, plaatselijke ontgifting

raselina2

 

Contra-indicaties

Ernstige ziekte van het zenuwstelsel, acute ontsteking van de urinewegen, zwangerschap, ernstige stoornissen in de bloedsomloop, open wonden, ernstige huidziekten, bloedingen, warmte overgevoeligheid (koud thermisch pack gebruiken!)

Gebruik

  • Als eenmalige behandeling: ontspanning
  • Als uitbreiding van een massage of voorafgaand aan een massage
  • In kuurvorm (beste resultaat – 5 tot 8 beurten): bij ernstige problemen, spanningen, in ontgiftingskuur, bij reuma, artrose, cellulite (ondersteuning),…

 

ERVAAR MOOR MUD

Tijdens ERVAAR MOOR MUD lig je zelf op de tafel en onderga je de moor mud werking.
Ondertussen wordt de uitleg gegeven over de oorsprong, het opwarmen, het gebruik van het materiaal.
Achteraf wordt het materiaal van dichtbij bekeken, worden extra mogelijkheden besproken en is er tijd voor vragen.

Onderga en voel! Zo kun je ook een betere uitleg aan de klant geven.

Deze info gaat door op afspraak op datum van jouw keuze.

 

PRIJS:

per persoon: € 25 + btw – duur: 1u

Een overzicht van de moor mud producten vind je in onze webshop www.sababashop.com.

Contact via info@massageschoolcarpediem.be of telefonisch op 0497/82 16 82.

 

Edit